Hem

  Böcker

  Om norrshaman

  Kurser, föredrag

  Tankar

  Kontakt

  Länkar

 

Ceremoni för Moder Jord 21 juni 2008

 

 

 

Dagen för sommarsolståndet utlystes 1994 som en global World Peace and Prayer Day av Arvol Looking Horse från Syddakota - beskyddaren i 19:e generationen av Lakota, Dakota- och Nakotaindianernas viktigaste ceremoniverktyg – den vita buffelkalvens pipa. Enligt myten fick Lakotas denna urpipa av den vita buffelkalvkvinnan och det finns profetior om att hon en dag ska komma tillbaka för att bringa harmoni och balans.

Tanken med World Peace and Prayer Day är att förena världens folk i en gemensam ceremoni för Moder Jord. Under parollen all nations, all faiths, one prayer (alla nationer, alla trosriktningar, en bön) manar Arvol Looking Horse så många som möjligt att delta efter egen förmåga och på sina egna heliga platser.

Här följer en del av Arvols eget upprop:

I våra profetior berättas att vi nu befinner oss vid en korsväg: Antingen förenar vi oss andligen som en global nation eller också kommer vi att stå inför kaos, katastrofer, sjukdomar och tårar från våra släktingars ögon.

Vi är den enda art som förstör livets källa, det vill säga Moder Jord, i namn av makt, mineralresurser och jordägande, och genom att använda kemikalier och krigsmetoder som gör oåterkallelig skada så att Moder Jord blir trött och inte kan tåla mer påverkan.

Jag ber dig att förena dig med mig i denna strävan. Vår vision är att folken på alla kontinenter, oavsett vilken tro på Skaparen de har ska komma samman som en på sina heliga platser för att be och meditera och känna sig som ett med varandra. På så sätt främjas ett energiskifte för att hela vår Moder Jord och uppnå ett universellt medvetande som syftar till att skapa fred.

Du ska veta att du själv är oumbärlig för denna värld. Tro på det. Förstå både välsignelsen och bördan i detta. Du själv behövs desperat för att rädda den här världens själ. Tror du att du sattes hit för något mindre? I livets heliga cirkel finns ingen början och inget slut.

Så min uppmaning till dig är bli en del av denna strävan och i samband med sommarsolståndet den 21 juni genomföra en ceremoni för harmoni och balans och till försvar för Moder Jord och livets väv. Det borde inte vara några problem att kombinera en sådan ceremoni med en traditionell sommarsolståndsceremoni för fred, frid och fröjd.

Ramarna för en sådan ceremoni är vida och mitt förslag är att du helt enkelt ensam eller tillsammans med vänner ordnar en egen ceremoni för Moder den 21 juni. Ceremonin kan utformas som en enkel bön om harmoni och balans eller som en strukturerad ceremoni för skydd av Moder Jord. Den kan genomföras på en helig plats eller var som helst ute i naturen. Det viktiga är att den sker med ett öppet hjärta och engagemang.

Mer information om World Peace and Prayer Day finns på Arvols egen hemsida http://www.wolakota.org. Där kan du också skicka in information om din egen ceremoni.

Jörgen I Eriksson 31 mars 2008

 

                                                                                                              Tillbaka